ROM-men (Routine Outcome Monitoring)

Per 1 oktober 2016 is het ROM-men verplicht voor vrijgevestigde psychologen. ROM staat voor Routine Outcome Monitoring. Dit betekent concreet dat u aan het begin en aan het eind van een behandeltraject een vragenlijst invult. Het verschil tussen het begin en het eindresultaat zegt dan iets over de kwaliteit de hulpverlening.

Deze gegevens worden (nog) niet aangeleverd aan de database van de Stichting Benchmark (SBG) en Stichting Vrijgevestigden Rommen (SVR).

U krijgt een email met een link toegestuurd na afloop van ons kennismakingsgesprek. Ook na afloop van de behandeling stuur ik u een link met dezelfde lijst en een klant tevredenheids vragenlijst. U kunt de vragenlijsten online invullen. Ik zou het heel erg waarderen wanneer u deze vragenlijst zo snel mogelijk, na ontvangst van de email, zou willen invullen. Ik moet namelijk een bepaald percentage ROM per jaar doen, en word hier op afgerekend.

Het belangrijkste blijft echter of u zelf tevreden bent met de verandering/groei en de vraag is of de lijsten dat goed gaan meten, daarom blijf ik dit regelmatig met u bespreken.